Skip to main content

Φυσικά υλικά ή σύγχρονα μέταλλα; Παστέλ ελαφρότητα ή πλούσια φθινοπωρινά  χρώματα; Ο απλός σχεδιασμός ή ο παιχνιδιάρικος; Η απάντηση είναι: όλα είναι δυνατά το 2021! Στο άρθρο που ακολουθεί, θα σας παρουσιάσουμε τις νέες τάσεις για τα έπιπλα κήπου σας το 2021.

Ανακυκλωμένα υλικά

Παγκόσμια ζητήματα όπως η έλλειψη πόρων και η κλιματική αλλαγή, κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο όπως ποτέ άλλοτε και επηρεάζουν και τα πράγματα που μας περιβάλλουν καθημερινά. Όταν αγοράζετε έπιπλα κήπου, θα πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη βιωσιμότητα και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Συνεπώς, όλο και περισσότερα έπιπλα κήπου κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά. Το τροπικό ξύλο τικ ή αλλιώς ακακία, το οποίο εξάγεται από παλιά σκάφη και σπίτια, χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στη κατασκευή επίπλων κήπου, καθώς επίσης και το πλαστικό έχει πρόσφατα βιώσει μια «πράσινη αναγέννηση» στον κόσμο των επίπλων κήπου όπου ο σκελετός των καθισμάτων ή ακόμη και ολόκληρα τα έπιπλα σαλονιού κατασκευάζονται από πλαστικό που συλλέγεται και υποβάλλεται σε επεξεργασία από την ξηρά και τη θάλασσα.

Επομένως, εάν θέλετε να εστιάσετε σε μεγαλύτερη βιωσιμότητα κατά το σχεδιασμό της βεράντας σας, θα βρείτε έπιπλα από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες όλο και πιο συχνά την επόμενη σεζόν.

Βιομηχανικό στιλ τώρα και σε εξωτερικούς χώρους!

Το βιομηχανικό στυλ εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου, ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του ‘60 και προσπαθώντας να δώσει απάντηση στις βασικές ανάγκες της κοινωνίας. Το βιομηχανικό στυλ επίπλωσης εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, έχει κάνει την εμφάνισή του στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων, το 2021 θα εισέλθει δυναμικά και στην διακόσμηση της βεράντας ή του εξωτερικού σας χώρου, όπου θα ανακαλύψετε την απλότητα που είναι εμπνευσμένη από διάφορα βιομηχανικά κτίρια, παλιές αποθήκες και εργοστάσια.

Κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης, υλικά όπως το ξύλο και το μέταλλο  ήταν συχνά παρόντα στην κατασκευή των εργοστασίων. Έτσι και το μοντέρνο βιομηχανικό στυλ στον εξωτερικό σας χώρο θα βασιστεί ακριβώς σε αυτά τα υλικά που θα δημιουργήσουν μια ακαταμάχητη αρμονία αντιθέσεων στον χώρο σας.

Την ερχόμενη σεζόν λοιπόν, θα δούμε τραπέζια, καρέκλες και σκαμπό από μαύρο μέταλλο με επίστρωση σε σκόνη σε συνδυασμό με φουρνιστό ξύλο οξιάς τα οποία μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημά μας σε πολύ μεγάλη ποικιλία.

Πώς να φέρετε φως στο σκοτάδι – έξυπνος φωτισμός για τον εξωτερικό σας χώρο  

Τι πιο ωραίο και ατμοσφαιρικό,  τώρα που ζεσταίνει ο καιρός, να μπορείτε να απολαύσετε μια χαλαρωτική βραδιά στη βεράντα ή στον κήπο σας με τον κατάλληλο φωτισμό;  Αυτό το καλοκαίρι, θα προτιμηθούν κρεμαστές ή επιτραπέζιες λάμπες από ανοξείδωτο ατσάλι ή χυτό αλουμίνιο και φανάρια με λαμπτήρες πυράκτωσης LED.

Bohemian Rhapsody – δυνατές φθινοπωρινές αποχρώσεις και ethnic μοτίβα

Η boho chic τάση γίνεται όλο και πιο εμφανής όχι μόνο στα υφάσματα, τα μαξιλάρια και τα αξεσουάρ, αλλά και στα ίδια τα έπιπλα κήπου. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα φέρουν αξεσουάρ με εξωτικά, λαογραφικά ethnic μοτίβα και η ίδια η επίπλωση δείχνει την περίτεχνη πλευρά της σε φυσικά υλικά.

Είτε χαλαρά έπιπλα από rattan, έπιπλα διακοσμημένα με γλυπτά ή κρεμαστές κούνιες – η μοντέρνα επίπλωση 2021 αποπνέει την καλλιτεχνική γοητεία του μποέμ.