Skip to main content

Το www.thesepiplo.gr ως υπεύθυνος επεξεργασίας σας ενημερώνει για τον τρόπο συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών σχετικά με εσάς. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε φυσικά πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί. Η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών μας είναι πολύ σημαντική για εμάς  και λαμβάνουμε μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή όταν επισκέπτονται το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Όπως αποτυπώνεται στους Όρους Χρήσης και στην Πολιτική Cookies του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας απευθύνονται προς ένα γενικό κοινό, δεν στοχεύουν τα παιδιά και δεν συλλέγουν εν γνώσει τους προσωπικές πληροφορίες από παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών. Η Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εφαρμόζεται προς όλους τους χρήστες του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το παρόν έγγραφο.

1. Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα

Ο όρος «προσωπικά δεδομένα», αναφέρεται σε πληροφορίες φυσικών προσώπων, όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας κ.ά., οι οποίες προσδιορίζουν ή μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητα σας, εφεξής «Προσωπικά Δεδομένα ή Δεδομένα».

2.Τι είναι η Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

Κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

3.Ποια δεδομένα συλλέγουμε από εσάς

Βασικό μας μέλημα είναι να συλλέγουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα δεδομένα των επισκεπτών / πελατών μας, τα οποία είναι κατάλληλα και σαφή για τον σκοπό που προορίζονται. Αυτά τα Δεδομένα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Δεδομένα κατά τη δημιουργία λογαριασμού χρήστη στον ηλεκτρονικό μας κατάστημα:
 • Υποχρεωτικά: ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), κωδικό πρόσβασης (password)
 • Προαιρετικά: όνομα, επίθετο, φύλλο, ημερομηνία γέννησης, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου.
 • Στοιχεία από τις συναλλαγές των πελατών  μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Συλλέγουμε ενδεχόμενα παράπονα ή σχόλια που έκαναν οι πελάτες, λεπτομέρειες σχετικά με τις αγορές που έκαναν, προϊόντα που προστέθηκαν ή αφαιρέθηκαν από το  καλάθι αγορών τους, wish list, εξαργυρώσεις κουπονιών, καθώς και τον χρόνο και τρόπο επικοινωνίας των πελατών μας με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.
 • Ενδιαφέροντα και προτιμήσεις αγορών, που μας βοηθούν να σας προτείνουμε συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν. Σε ποια προϊόντα του ηλεκτρονικού μας κατάστημα, οι πελάτες μας δείχνουν προτίμηση ώστε να λάβουν από εμάς μια προσωποποιημένη προσφορά.
 • Στοιχεία επισκεψιμότητας του ηλεκτρονικού μας καταστήματος ή άλλων ιστοσελίδων που περιηγηθήκατε πριν από εμάς
 • Πληροφορίες που συλλέγονται από τη χρήση cookies στο πρόγραμμα περιήγησης σας.
 • Αντίγραφα των εγγράφων που παρέχετε για να αποδείξετε την ηλικία ή την ταυτότητά σας, όταν το απαιτεί ο νόμος (όπως αντίγραφο αστυνομικής ή φοιτητικής ταυτότητας).
 • Πληροφορίες πληρωμής.
 • Τα σχόλιά και οι αξιολογήσεις των προϊόντων μας.
 • Το όνομα χρήστη του κοινωνικού μέσου δικτύωσής των επισκεπτών μας, εάν αλληλεπίδρασαν μαζί μας μέσω αυτών προκειμένου να μας βοηθήσουν να απαντήσουμε στα σχόλια, τις ερωτήσεις ή τα σχόλιά τους.

Επιπρόσθετα, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, συλλέγουμε τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και το πρόγραμμα περιήγησης, καθώς και τον κωδικό χώρας και τηλεφώνου όπου βρίσκεται ο υπολογιστής σας, τις ιστοσελίδες που εμφανίζονται κατά την επίσκεψή σας, τις διαφημίσεις στις οποίες κάνατε κλικ και με ποιους όρους αναζήτησης επισκεφτήκατε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

4.Χρήση – κοινοποίηση Προσωπικών Δεδομένων

Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα των πελατών μας για να ανταποκριθούμε στα δικά τους αιτήματα.  Τα προσωπικά δεδομένα των πελατών μας που συλλέγουμε μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, δεν κοινοποιούνται ή μεταφέρονται σε τρίτα μέρη.

5.Χρονικό διάστημα διατήρησης Προσωπικών Δεδομένων

Τα Προσωπικά σας δεδομένα, τα διατηρούμε όσο χρειάζεται για να εκπληρώσουμε τους σκοπούς που ορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα έχετε λογαριασμό στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Αναφορικά με τα Προσωπικά σας Δεδομένα που σχετίζονται με αγορές προϊόντων, διατηρούμε αυτά τα δεδομένα για μεγαλύτερο διάστημα προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις (όπως τη φορολογική και εμπορική νομοθεσία και για λόγους παροχής εγγύησης). Στο τέλος αυτής της περιόδου διατήρησης, τα δεδομένα σας θα διαγραφούν πλήρως ή ανώνυμα, για παράδειγμα με τη συγκέντρωση με άλλα δεδομένα, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μη αναγνωρίσιμο τρόπο για στατιστική ανάλυση και επιχειρηματικό προγραμματισμό.  Πιο συγκεκριμένα για τις παραγγελίες, όταν τοποθετείτε μια παραγγελία, θα διατηρήσουμε τα προσωπικά δεδομένα που μας δώσατε για πέντε χρόνια, ώστε να μπορέσουμε να συμμορφωθούμε με τις νομικές και συμβατικές υποχρεώσεις μας.

6.Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων των πελατών μας, έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία. Χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας ως χρήστη λογαριασμού είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (Username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (Password). Κάθε φορά που καταχωρείτε τα στοιχεία σας, σας παρέχεται πρόσβαση στον προσωπικό σας λογαριασμό. Η συγκεκριμένη διαδικασία επιτυγχάνεται με ασφάλεια μέσω της κρυπτογράφησης κατά την μεταφορά τους στο διαδίκτυο και τους εξυπηρετητές (servers) της επιχείρησης. Κατά τα ίδια πρότυπα, σας δίδεται η δυνατότητα να μεταβάλλετε τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας σας (Password) όσο συχνά εσείς επιθυμείτε. Μετά την καταχώρηση του επιθυμητού κωδικού, ο νέος κωδικός κωδικοποιείται και αποθηκεύεται στα συστήματα της επιχείρησης. Για τον λόγο αυτό, ο μόνος που γνωρίζει τον κωδικό σας είστε ο ίδιος και είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για την διατήρηση της μυστικότητάς του κωδικού από τρίτα πρόσωπα. Τα εν λόγω μέτρα επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

7.Ποια είναι τα δικαιώματα σας σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων

 • Έχετε το δικαίωμα τα αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που έχουμε αποθηκεύσει ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και χωρίς κάποια χρέωση. Ενδέχεται να ζητήσουμε αποδεικτικό της ταυτότητάς σας πριν σας δώσουμε αυτά τα δεδομένα.
 • Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε την διόρθωση – επικαιροποίηση των στοιχείων σας και η επιχείρησή μας θα προβεί στην άμεση διόρθωση τους.
 • Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων.
 • Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε τη παύση επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων από την επιχείρησή μας.  
 • Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων από την επιχείρησή μας.  
 • Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε τη φορητότητας των προσωπικών σας δεδομένων σε άλλη επιχείρηση.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι έγινε διαρροή των προσωπικών σας δεδομένων από την επιχείρησή μας με αποτέλεσμα να υποστείτε υλική ή όχι ζημία, έχετε το δικαίωμα καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή (Αρχή Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα).

8.Τροποποίηση Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η επιχείρηση μας  μπορεί να τροποποιεί την παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.  Κάθε αναθεώρηση θα τίθεται σε εφαρμογή μόλις αναρτούμε την αναθεωρημένη Πολιτική. Αν κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές στην παρούσα Πολιτική που διευρύνουν τα δικαιώματα μας να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα τα οποία έχουμε ήδη συγκεντρώσει από εσάς, θα σας ενημερώσουμε και θα σας παρέχουμε επιλογή για την μελλοντική χρήση αυτών των δεδομένων.