Όταν ανοίγετε ένα εστιατόριο, καφετέρια ή μπαρ, μία από τις πιο βασικές εργασίες που πρέπει να κάνει κάποιος, είναι η κατάλληλη επιλογή επίπλων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Η ελκυστικότητα του χώρου άλλωστε είναι ένα από τα βασικά κριτήρια για το αν οι πελάτες θα επισκεφτούν ξανά το μαγαζί σας ή όχι.

Σημαντικά σημεία που επηρεάζουν την επιλογή

Η κατάλληλη επιλογή των επίπλων βασίζεται στο concept του εστιατορίου και στην άνεση των πελατών. Οι καρέκλες και τα τραπέζια θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά με μεγάλη διάρκεια ζωής ώστε ακόμη και με συνεχή χρήση, να διατηρήσουν την αρχική τους εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.thesepiplo.gr μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία επίπλων για τον εσωτερικό ή τον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού σας τα οποία αποπνέουν στυλ, προσωπικότητα, λειτουργικότητα και άνεση.

Στην ερώτηση λοιπόν, «Ποια θα πρέπει να είναι τα κατάλληλα έπιπλα για ένα εστιατόριο, μια καφετέρια ή ένα μπαρ, ώστε να προσφέρουν ένα εξαιρετικό διάκοσμο στο χώρο σας και να προσελκύει τους πελάτες;» η απάντηση είναι απλή. Τα έπιπλα πέρα από ανθεκτικά, άνετα και λειτουργικά θα μπορούν να είναι διαφόρων τύπων ξύλου ή μετάλλου, φυσικών ή πρωτότυπων χρωμάτων, κλασικών ή μη τυποποιημένων σχημάτων.

Σε αυτό το σημείο, ας δούμε παρακάτω τι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ώστε να επιλέξουμε τα κατάλληλα έπιπλα  για την επιχείρησή μας.

  1. Καφετέρια

Όταν επιλέγετε έπιπλα για μια καφετέρια, θα πρέπει να εστιάσετε σε προϊόντα με σκληρό κάθισμα και χωρίς μπράτσα διότι με αυτά θα πετύχετε  εξοικονόμηση του ωφέλιμου χώρου, κάτι που θα επιτρέψει την αύξηση του αριθμού των θέσεων και θα παρέχει αρκετό χώρο για μεγάλο αριθμό πελατών. Επίσης, κατά το σχεδιασμό μιας καφετέριας, φροντίστε να λάβετε υπόψη την πρακτικότητα και την αισθητική, άλλωστε οι καφετέριες είναι ένας τόπος για χαλάρωση και φιλικές συζητήσεις. Επομένως, οι στιβαρές καρέκλες με σκληρό κάθισμα, τα stand, τα σκαμπό και τα στρογγυλά τραπέζια ενδείκνυται σε αυτή την περίπτωση.

  1. Εστιατόριο

Τα έπιπλα για ένα εστιατόριο είναι ένα σημαντικό στοιχείο της «εικόνας» και της φιλοσοφίας του, όπως και το πρωτότυπο μενού του. Τα τραπέζια και οι καρέκλες που συνδυάζουν το μέταλλο και το ξύλο σίγουρα ενδείκνυται για αυτή τη περίπτωση, ειδικά αν ο εσωτερικός διάκοσμος του εστιατορίου είναι βιομηχανικού στυλ. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλινα έπιπλα με υφασμάτινα καλύμματα, τα οποία θα αυξήσουν τη διάρκεια ζωής τους και θα κάνουν το εσωτερικό σας χώρο πιο πολυτελή και εκλεπτυσμένο. Τα παραδοσιακά υλικά όπως μασίφ ξύλο από οξιά χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή επίπλων εστιατορίου.

  1. Μπαρ

Τα συμπαγή και στιβαρά ξύλινα ή μεταλλικά έπιπλα είναι ιδανικά για ένα μπαρ. Εκτός από την μπάρα, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι καρέκλες, τα καρεκλοσκαμπό και τα σταντ που δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο χώρο.

Μαζί με όλες τις παραπάνω πληροφορίες, λάβετε υπόψη και τον υπάρχοντα προϋπολογισμό σας και φτιάξτε την επιχείρηση των ονείρων σας!

Καλή τύχη!